#5 Artiest van de Week

Het is weer het midden van de week en dat betekend dat het woensdag is! Voor jullie waarschijnlijk dat jullie weten dat het over een paar daagjes weekend is maar voor mij is het weer tijd om een artiest naar voren te schuiven voor de artiest van de week. Deze week een singer-songwriter, natuurlijk zijn er op dit moment veel goeie singer-songwriters dus moet je wel met kop en schouders boven de rest eruit steken met goeie songs. Deze artiest doet dat. Mag ik jullie kennis laten maken met Roo Panes.

Andrew ’’Roo’’ Panes werd geboren in Wimborne, Engeland. Bij het vallen in een rivier als kind in de buurt waar die woonde ontving hij de bijnaam die die nu gebruikt als zijn artiestennaam genaamd: Roo, als hommage aan de cartoon Winnie The Pooh. Want er gebeurd precies hetzelfde in de films van Winnie The Pooh.

Zijn muzikale roots liggen bij zijn oma, zij was klassiek pianiste waar hij veel van leerde over het muziek maken en als klein jongetje zat hij dan ook vaak achter de piano met zijn oma.  Ook ontdekte hij via andere familieleden de muziek. Voordat die akoestische gitaar ging spelen en liedjes begon te schrijven, studeerde hij vooral op de trompet en op de elektrische gitaar.
Toen hij werd uitgekozen om het gezicht voor Burberry toen werd hij wat bekender bij het grote publiek, waaronder mijzelf. Hij ging filmpjes maken met Burberry en er werden foto’s gemaakt van hem voor het merk. Hij releasede 3 eerdere EP’s in 2012 & 2013 en deze werden goed opgevangen door het publiek die hield van zijn manier van muziek maken. Het is een beetje een mix van de moderne folk zoals Mumford And Sons maar ook word er een terugslag gelegd naar de grote meesters zoals Bob Dylan en Woody Guthtrie. Nog niet zo kort geleden kwam het album Little Giants uit, een perfect herfstalbum. Er staan prachtige nummers op die Roo vooral alleen speelt op zijn akoestische gitaar met strijkers op de achtergrond. Met dit album heeft hij zich gebombardeerd tot artiest van de week. Met de hit single ‘’Tiger Striped Sky’’ zou die wel eens goed door kunnen breken bij het grote publiek en dat hoop ik van harte!

~Just Luuk.~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s