#6 My Favorite New Music

Hopelijk heeft iedereen een beetje Sinterklaas overleefd & leuke cadeaus gekregen. Ik heb een hele fijne Sinterklaas gehad. Op naar de hele knusse kerstdagen en de kerstmarkten met ijsbaantjes in de steden. Natuurlijk hadden jullie gister een lijstje verwacht met mijn favoriete tracks van het moment maar vanwege het Sintfeest een dagje later. Daarom bij deze hier mijn lijstje:

1. Puzzle Muteson – By Night

Een mysterieuze artiest uit de UK maakt een prachtige plaat Theatrics. Hij is niet echt bekend bij het grote publiek en dat hoeft ook niet als je zulke mooie muziek kan en mag maken. By Night beschrijf ik als een sluipmoordenaar. Hij begint prachtig en als het nummer vordert dan kruipt hij via het oor naar binnen en vestigt zich steeds vaster en als het nummer eenmaal afgelopen is zit je te snotteren op de bank. Ik hou heel erg van dit soort pure muziek. De afgelopen weken luister ik dit nummer als maar achter elkaar en het raakt me elke keer. Misschien wel een van de mooiste nummers van die ik in de afgelopen tijd gehoord heb.

2. James Bay – Hold Back The River

Tsja, ook ik ben om. Ik ontdekte James Bay vorige jaar per ongeluk via Youtube en ik was gelijk om. Een man met een hoed en gitaar en een fluwelen stem. Daarnaast maakt hij ook nog eens rete goeie muziek. Op zijn 3 EPs staat geen slecht nummer en het werd dan ook eindelijk keer de tijd dat het opgevangen zou gaan worden. Dit gebeurde deze week toen bekend werd dat hij op de beroemde Sound Of 2015 lijst van de BBC gezet werd. Iedereen sprong erop en tipte James Bay als de mogelijke winnaar van deze poll. Ik zou het verdiend vinden als hij zou winnen! Daarnaast won hij een Brit Award voor aanstormend talent, vorige jaar won Sam Smith. We weten allemaal wat er nu met Sam Smith gebeurd is, een goed teken dus. Zijn album zal in het voorjaar van 2015 uitkomen en ik kan niet wachten tot dat album en om hem een keer live te mogen aanschouwen! Maar nu eerst genieten van zijn nieuwe EP met Hold Back The River.

3. NEEDTOBREATH – The Heart

NEEDTOBREATH is een band die al een tijdje bezig is. Het is van oorsprong een christelijke band die graag uitstapjes maakt naar minder religieuze muziek. Ook de nieuwe plaat van deze band is dat, Rivers in The Wasteland was een regelrechte hit in Amerika. Zo stond deze plaat onder andere op de nummer 1 plek van meest verkochte albums. Op deze plaat vermengen ze vrolijke folk muziek met pop invloeden en de karakerstem van zanger Bear Rinehart. Op deze plaat staat ook The Heart, een super vrolijk liedje waarbij je automatisch gaat lachen. Heerlijk!

4. Ry X – Sweat

Ry Cumming beter bekend als Ry x is een Australische muzikant die tegenwoordig gevestigd is in LA, Amerika. Ry x maakt prachtige muziek. Zijn vorige nummer Berlin raakte dan ook veel mensen, als in de UK, US, Frankrijk en onze buren Belgie. Maar in Nederland kwam het niet echt van de grond helaas. Wel stond hij vorige jaar op Best Kept Secret, en liet daar een goeie indruk achter. Nu is hij terug met een nieuwe single genaamd Sweat. Daar hoor je zijn prachtige stem maar dan ook heel erg goed. Een zuivere stem die perfect past bij het nummer. Dit nummer staat al paar dagen best wel hard aan in huize Luuk (sorry buurtjes). Heel erg fijn!

5. Grizfolk – The Struggle

Ik zat van de week een filmpje op youtube te bekijken over het touren van Bastille in Amerika en toen kwam ik plots deze band tegen. Zij touren namelijk mee met Bastille. Toen dacht ik laat ik maar eens het gaan luisteren, en het is een hele toffe band. Ze zijn een beetje zieltjes aan het winnen en The Struggle is dan ook het wapenfeit. Een heerlijk springerige single waarbij je graag wilt gaan dansen. Heerlijk!

~Just Luuk.~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s