#10 My favorite new music

Jaa! Daar zijn we weer met een flinke lading nieuwe muziek die ik helemaal te gek vind en dit heel erg graag met jullie wil delen. De afgelopen week is er een hoop nieuwe muziek uit gekomen waaronder de fantastische nieuwe single van Mumford And Sons, Believe. Deze komt niet terug in dit blog maar wel een nieuwe single van een andere folkband uit IJsland! Hier mijn tips van deze week:

1. Of Monsters And Men – Crystals 

Of Monsters and Men is terug! En hoe! Vanuit het niets werden er in de afgelopen weken foto’s geplaatst waarop te zien was hoe deze IJslandse band in de studio bezig was met wellicht een nieuwe plaat. En jahoor die bevestiging volgde als snel en niet veel later kwam de eerste single ”Crystals” uit. Zoals Mumford And Sons de banjo heeft als trademark (jammer dat het niet in de nieuwe single voorkomt) heeft Of Monsters And Men de aanstekelige samenzang met op de achtergrond blazers die een deuntje meeblazen. Dit hoor je dan ook goed terug in dit nieuwe nummer. Het nummer bouwt zich op en er zit een fantastisch refrein in, eentje die het gehalte Little Talks die evenaren. In Juni zal dan ook het langverwachte 2e album uitkomen met de naam: Beneath The Skin. Hopelijk wordt het net zo fijn als de vorige plaat, ik kan niet wachten! Oja een tip kijkt de clip hieronder met de geweldige rol van Siggi Sigurjóns, een acteur uit IJsland!

2. Marmozets – Captivate You

Ik hou heel erg punkmuziek, het mag hard zijn maar het mag ook pop-punk zijn. Marmozets is een van die bands waarop ik verliefd wordt. Vroeger hadden we Paramore, nu heeft die band een stap terug gedaan en heeft voor mij persoonlijk Marmazets die plek ingenomen. De zang van Becca Macintyre wordt afgewisseld met schreeuwen en daarna een hele zuivere zangstem. Prachtig. Het album ”The Weird and The Wonderfull staat vol met goeie hardcore punksongs. Een van deze singles is Captivate You.

3. Elle King – American’s Sweetheart

Elle King is een Amerikaanse zangeres afkomstig uit Los Angelos. King maakt ontzettend lekkere popmuziek met een vleugje country erdoor. Dit combineert ze met haar rauwe stem en dat maakt het zo ontzettend lekker! In 2012 kwam ik haar voor het eerst en sindsdien blijven volgen en in februari kwam haar eerste album: Love Stuff uit. Op dit album staat American’s Sweethearts. Een opzwepend nummer waarin ze zingt dat ze niet echt het lievelingetje is van Amerika maar toch ergens wel een poging doet tot. Ik hou ervan! Haar album is ook zeker het luisteren waard!

4. Meadowlark – Eyes Wide

Er is weinig bekend over deze Britse band. Het nummer Eyes Wide kwam ik tegen op verschillende collega blogs en raakte verslaafd aan het nummer. Vorige jaar was daar ineens London Grammar. Wat Meadowlark nu op dit moment doet lijkt heel erg in de lijn van London Grammar te liggen. Eyes Wide is een nummer dat heel erg steunt op de zang van Kate Mcgill en met een heerlijke beat eronder. Inmiddels al opgepikt door BBC 1 radio dus een doorbraak is een kwestie van tijd. Laten we het hopen! Stiekem wel benieuwd naar meer materiaal!

5. Tobias Jesso Jr – How Could You Babe

Een prachtig verhaal voor een prachtige zanger. In het kort: hij ging naar LA om liedjes te schrijven voor andere artiesten, hij maakte demo’tjes voor de artiesten die graag zijn muziek wilde maar in plaats van dat de artiesten de nummers zongen zeiden ze dat hij  prachtige nummers geschreven had en het zelf maar moest uitbrengen. Zo doende probeerde hij het en er ontstond een buzz om deze 30 jarige jongen heen. Hij maakt pijnlijk mooie pianoliedjes die vooral gaan over liefdesverdriet. Zo ook ”How Could You Babe”. Daarin zingt hij hoe zijn ex vrienden heb verliet en er met een andere man vandoor gaat en hij er niks aan kan doen. Het valt in het straatje van Randy Newman, John Lennon, Elton John zelf ook nog. Afgelopen week kwam zijn album ”Goon” uit. Luister zelf maar, genieten dit!

~Just Luuk~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s