#13 My Favorite New Music

Jaa het is weer tijd voor een nieuwe update over de fijnste en leukste nummers van de afgelopen tijd. Ik heb leuke reacties gekregen afgelopen keer, dank daarvoor! Daar doe je het toch voor om mensen nieuwe muziek voor te schotelen. Het mooie weer komt eraan dus ik heb deze keer ook een aantal nummers erin gezet waarvan ik denk die gaan heel hard scoren voor deze zomer. Maar natuurlijk ook de liedjes die iets minder zomers zijn maar desalniettemin toch erg mooi zijn.

  1. Port Isla – A.L.I.V.E

Port Isla is een vierman sterke band uit Norwich in de UK. Ze maken ongelofelijke fijne indie/folk muziek. In 2014 brachten ze de EP ‘’Steamroller’’ uit en sindsdien is het balletje gaan rollen voor deze band. Paar weken terug stonden ze nog op het befaamde Glastonbury festival en afgelopen weekend stonden ze op een van de leukste festivals van Engeland namelijk Barn On The Farm (sowieso het checken waard). Dit jaar brachten zijn de EP ‘’A.L.I.V.E’’ uit met de bijbehorende titeltrack. Deze track is een heerlijk liedje die je doet denken aan als je in een park rondloopt met je geliefde en je wilt niet om kijken maar alleen naar de toekomst. Een nummer die het zeker goed zal doen op festivalweides. Misschien een leuke band voor Lowlands?

  1. Walk Of The Earth – We Got Love

In 2012 werd Walk Of The Earth ontzettend beroemd, namelijk door een cover van Gotye te doen met 1 gitaar en 5 mensen. Iedereen kent dit filmpje en iedereen kan zeggen hoe vet het is. Na dat filmpje ontstond er een hele grote hype om deze band heen en vooral de covers die ze maakte. Maar daarnaast kwamen ook steeds meer de eigen liedjes van deze band naar voren. En ik viel voor die liedjes. Red Hands van het vorige album: ‘’Revo’’ was misschien wel een van de vrolijkste nummers van 2013. Dit jaar kwam er een nieuw album uit genaamd ‘’Swing it all Away’’. Op deze plaat gaan ze verder met de succesformule die ze inmiddels meester zijn: vrolijke, muzikaal sterke popliedjes waarop je wilt dansen, waarop je wilt springen en vooral keihard meezingen met de liedjes. Op deze nieuwe plaat staat voor mij een van de zomerhitjes van dit moment. We Got Love is een liedje over liefde, over hoe mooi liefde is en hoe hard dit gevierd moet kunnen worden. Maar ook hoe moeilijk het soms is. Dit wordt luid bezongen door deze Canadese band. Ik kan er van genieten!

  1. Charles William – Where You Wanna Be

Soms heb je van die nummers die je na de eerste luisterbeurt gelijk pakken omdat het zo’n leuk liedje is. Dit had ik met Charles William. Dit duo uit Australie maakt hele melodische, maar liefelijke popliedjes. Deze liedjes zijn vooral goed wanneer je naar buiten kijkt en de zon ziet ondergaan met een lekker drankje in je handen of je geliefde naast je. Heerlijk.

  1. Christian Caracamo – Steady Ground

Christian Carcamo is een singer-songwriter uit Miami. Hij heeft zijn eerste EP genaamd ‘’Steady Ground’’ gereleased op 24 Juni 2014. Al vanaf kleins af aan was Christian bezig met muziek en toen hij voor het eerst zijn gitaar op pakte om muziek te gaan maken groeide deze interesse alleen maar meer. Zijn liedjes zitten tussen rock, folk en electronica in en ik vind zijn stem wel een beetje te vergelijken met de zanger van Oscar and The Wolf, Max Crombie. Steady Ground is echt een pracht liedje en op een rustige avond kan ik hier dan ook zeker heel erg van genieten.

~Just Luuk~
 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s