#22 Het-midden-in-de-week-liedje

Deaf_Havana

Het midden-in-de-week-liedje is een liedje die jou week doormidden zaagt. Dit kan zijn dat het een heel opbeurend liedje is die je doet dansen door de kamer of van het balkon naar iedereen wil schreeuwen hoe mooi het nummer wel niet is. Toch kan het ook een rustig nummer zijn die jou even doet beseffen hoe fijn het allemaal wel is en dit kan luisteren met een theetje in je hand en genieten van de minuten die het nummer heeft. Vandaag is het een nummer die mij positief verrast heeft en deze band dan eindelijk op de kaart gaat zetten voor het grote publiek. En dat is namelijk Deaf Havana met Sing.

Even een korte update over de levensloop van deze band. Begonnen als een schoolband uit Norfolk, daar komen de bandleden vandaan. Het bizarre is dat Deaf Havana nog altijd dezelfde samenstelling heeft als ze begonnen. Dat is mooi om te zien natuurlijk. Na heel wat eerste EP´s die uitgegeven waren kwam er in 2009 het debuutalbum uit van Deaf Havana en is eigenlijk een weerspiegeling van de sound die de band nu heeft. In de loop van de jaren merk ik als luisteraar dat de sound toch best wel veranderd is. Van het harde post-hardcore naar de meer punk-pop kant die het nu is. Misschien dat het te maken heeft met de switch die ze 2011 maakte naar een ander label.

Het eerste album nadat ze getekend hadden bij BMG was Fools & Worthless Liars. Voor mij is dit de aanraking met Deaf Havana. Dit album is ook heel erg persoonlijk geschreven door de zanger van Deaf Havana: James Veck-Gilodi. Op verschillende nummers van dit album is te horen hoe hij struggled met het verlies van zijn beste vriend. Zeker op het nummer Hunstanton Pier & The Past Six Years. Waardoor de nummers ook live met een extra lading overkomen en dit ook echt terug hoort op het album zelf. Een mega sterk album. Vanaf dat moment ging het hard, het album kwam op de nummer 1 plaats van de rock charts in de UK en ze mochten een grote tour doen door de UK. Het album daarna bouwde ze voort op de successen die ze hadden met Fools & Worthless Liars. Ze kregen de volle steun van de BBC en mochten openen voor Bruce Springsteen en Muse. En nog altijd met het springerige punk-pop die ze in al die jaren maakte.

In 2017 komt er dan eindelijk het langverwachte nieuwe album uit van Deaf Havana en daar is Sing een onderdeel van. Een rock anthem waar je u tegen zegt. Het nummer heeft een ontzettend catchy refrein wat gaat over iemand die een liedje probeert te zingen. Doe het, brabbel maar wat en het komt vanzelf. Zing je week doormidden met dit nummer!

And we all just sing along, try to struggle on,
’cause we need it, yeah we need it.
We all just sing along, try to right the wrongs,
’cause we mean it, yeah we mean it.

~Just Luuk~

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s