#24 Het-midden-in-de-week-liedje

Aquilo

Het midden-in-de-week-liedje is een liedje die jou week doormidden zaagt. Dit kan zijn dat het een heel opbeurend liedje is die je doet dansen door de kamer of van het balkon naar iedereen wil schreeuwen hoe mooi het nummer wel niet is. Toch kan het ook een rustig nummer zijn die jou even doet beseffen hoe fijn het allemaal wel is en dit kan luisteren met een theetje in je hand en genieten van de minuten die het nummer heeft. Vandaag is het een duo, die de eer heeft om het-midden-in-de-week-liedje te zijn en het gaat namelijk om Aquilo met het nummer Silhouette.

Aquilo bestaat uit de jongens Tom Highman & Ben Fletcher. De jongens groeide op als buurjongens van elkaar in het kleine plaatsje Silverdale in Engeland. Ze speelde beide in verschillende bandjes en er was een soort van rivaliteit gaande tussen de jongens op de middelbare school. Funfact is dat ze toen op dat moment Grunge & Heavy Metal speelde wat eigenlijk totaal niet is geworden wat Aquilo nu is. Tom wou iets anders dus begon hij muziek voor zichzelf te maken, nouja eigenlijk toch niet dus zette hij deze songs op Soundcloud. Maargoed Ben was natuurlijk zijn buurjongen en luisterde de nummers van Tom. Vanaf dat moment dacht Ben ik wil muziek maken met jongen van de andere kant van de straat. En zo was Aquilo geboren.

Na een tijdje met elkaar opgesloten te hebben gezeten brachten ze samen het nummer Calling Me uit. Dit nummer deed veel stof opwaaien voor de jongens en ze konden de reacties niet geloven. Ze werden gelijk vergeleken met een band die ze erg bewonderen op dat moment namelijk het prachtige London Grammar (Hannah Reid, zucht). In een interview met de band zei Tom ook dat hij weggeblazen werd door het geluid van London Grammar en dit ook toepaste op zijn eigen band. Maar wat ik zo bijzonder vind aan deze band is dat een overstap van Grunge/Heavy Metal naar het toch softe, elektronische smoothe geluid.  Maar als je bedenkt dat ze dit in een slaapkamer opnemen en met de precisie die de muziek in elkaar zit, zijn dit allemaal meesterwerkjes. Het is prachtig. Tom vertelde in hetzelfde interview dat hij soms tot 4 uur s´nachts bezig was met zijn muziek te perfectioneren en dan om 8 uur weer vrolijk in de collegeszaal zat om een college te volgen.

Inmiddels komt er een debuutalbum aan en qua muziek worden de fans elke keer getriggerd met nieuwe muziek die deze band dropt. En elk nummer is weer beter dan de andere en de andere is weer mooier dan de rest. Zo is afgelopen week het nummer Silhouette uitgebracht. Het nummer gaat over dat liefde vervaagd en op gaat als eens schaduw. Het is een nummer die volledig wordt ondersteund door piano en strijkers en de prachtige stem van Tom. Het is het typische geluid die Aquilo zo fijn maakt.

Een van de mooiste zinnen in het hele nummer is:

But tonight you’re a stranger
Some silhouette

Geniet van dit nummer & laat je meeslepen in de kracht die Aquilo heeft. Dit gaat een grote worden.

Youtubelinkje: Aquilo – Silhouette

~ Just Luuk ~

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s