#29 My Favorite new music

Jaa het is weer een prachtige zondag dus dat betekent dat er weer heel veel nieuwe muziek is die ik graag met jullie zou willen delen. Het is inmiddels toch wel herfst aan het worden, de wat dikkere jassen worden weer uit de kast gehaald en de blaadjes krijgen weer de meest prachtige kleuren als er een herfstachtig zonnetje erop schijnt. Wat een heerlijk seizoen vind ik dit toch.

Vandaag de aandacht op:

  1. Cosmos & Creature – Young
  2. Hazel English – Control
  3. James Arthur – Sermon

Cosmos & Creature – Young

cosmos-and-creatureWat ik zo tof vind aan nieuwe muziek ontdekken is het enthousiast raken van een artiest die je eigenlijk nog niet zo heel goed kent en andere mensen het ook nog niet echt kennen maar toch rete goed is. Dit is het geval met Cosmos & Creature. Ze komen uit Los Angeles en ze zijn sinds vorige jaar al erg goed bezig met hun naam te verlenen aan producers. Maar nu gaan ze het zelf proberen en daar is Young hun eerste wapenfeit van. Het is een ongelofelijk fijn liedje en ligt heel erg goed in het gehoor. Dit is een van die nummers die je een keer opzet, daarna nog een keertje en uiteindelijk draai hem de hele dag. Hopelijk gaan ze het een beetje doen hier in Nederland maar als het aan mij ligt graag!

Cosmos & Creature – Young

2. Hazel English – Control

hazel-english-photo-credit-julie-juarez

Deze 25 jarige dame uit het altijd mooie Californië maakt prachtige waze indie muziek met galmende klanken op de achtergrond die je terug doen denken aan de highway in de USA met je surfboardje op het dak naar een prachtig gelegen strand waar je gaat surfen. Haar EP bracht verschillende blogs helemaal in extase en op dit moment is een van de hotste meisjes die deze muziek maakt. Control is een nummer die je laat meevoeren door de mooiste fantasieën over reizen die je nog zo graag zou willen maken. Normaal ben ik helemaal niet zo van dit soort muziek maar dit is wel erg lekker! Op 23 November staat ze in Paradiso, misschien even een bezoekje wagen.

Hazel English – Control

3. James Arthur – Sermon

james-arthur-sermon-graphics.jpg

Dat James Arthur weer terug is was al wel duidelijk. Met zijn vorige single van het nieuwe album gaf die even een klapje na naar de mensen die hem uitgekotst hadden maar de trouwe fanshare die hij heeft legde hem weer op een goede plek om een enorme hit te scoren. Zijn stem is uitzonderlijk nog altijd en misschien wel een van de mooiere stemmen van dit moment. Dit laat hij ook horen op Sermon.

James Arthur – Sermon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s