#34 Het-midden-in-de-week-liedje

 

dan-owen-4-e1440948800699Het midden-in-de-week-liedje is een liedje die jou week doormidden zaagt. Dit kan zijn dat het een heel opbeurend liedje is die je doet dansen door de kamer of van het balkon naar iedereen wil schreeuwen hoe mooi het nummer wel niet is. Toch kan het ook een rustig nummer zijn die jou even doet beseffen hoe fijn het allemaal wel is en dit kan luisteren met een theetje in je hand en genieten van de minuten die het nummer heeft. Deze week de aandacht voor een jonge singer-songwriter die door het leven gaat als Dan Owen met het liedje Made To Love You.

Dan Owen is een jongen van 23 maar als je hem hoort zingen dan zou je denken dat het een ongelofelijke oude man is. De doorleefde stem die vast zijn gevormd door sigaretten of iets in die richting klinkt hij als iemand die de meest verschrikkelijke tijd heeft doorgemaakt maar klinkt hij op Made To Love You als een oude man. Ik durf eigenlijk wel een beetje te zeggen dat hij klinkt als Jeff Buckley. Aan de persoon Dan Owen hangt wel een bijzonder verhaal aan. Hij droomde er altijd van om een professionele gitaarspeler te worden en hij speelde daarom elke dag in zijn kamertje op dichterbij deze droom te komen. Op jonge leeftijd gebeurde er dan ook iets wat zijn leven voorgoed op zijn kop zette. Hij kreeg een ongeluk waardoor hij dieptezicht verloor. Even dacht hij dat hij zijn carrière op kon zeggen, maar niks is minder waar. Hij ging ervoor. Pakte zijn gitaar op en ging spelen in elke stad die dicht in de buurt van hem was. Al snel had hij ongeveer 200 concerten in een jaar wat die speelde. Prachtig verhaal die mij persoonlijk kippenvel geeft en als je dat terug hoort in zijn muziek dan al helemaal.

Het liedje Made To Love You heeft eigenlijk alles in huis om een hit te worden. Een krachtige pianoballad met een iet wat hese stem van Owen. Hoe hij het liedje zingt, je voelt de pijn en laat niemand onberoerd achter. Het liedje gaat over een jongen die zich op dit moment een heftige relatie bevind. Over hoe liefde een pijnlijk iets kan zijn. Nogmaals je voelt de pijn in het liedje terug. Het is een liedje voor de koude winterdagen die komen gaan of de gure herfstdagen. Het is prachtig.

Youtubelinkje: Dan Owen – Made To Love You

~ Just Luuk ~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s