#41 Het-midden-in-de-week-liedje

kim_janssen-bottle_rockets-jpg

Het midden-in-de-week-liedje is een liedje die jou week doormidden zaagt. Dit kan zijn dat het een heel opbeurend liedje is die je doet dansen door de kamer of van het balkon naar iedereen wil schreeuwen hoe mooi het nummer wel niet is. Toch kan het ook een rustig nummer zijn die jou even doet beseffen hoe fijn het allemaal wel is en dit kan luisteren met een theetje in je hand en genieten van de minuten die het nummer heeft. Het is even weg geweest maar het is terug! Vandaag de aandacht voor Kim Janssen.

Kim Janssen groeide op in Azie. Hij woonde als kind onder andere in Bangkok, Phnom Penh en Kathmandu. Hij woonde hier op een boarding school. Zoals zijn achternaam doet vermoeden is hij inderdaad Nederlands.  Met het album Ancient Crime reisde hij in 4 jaar tijd langs de wereld. Door Europa, USA, UK en natuurlijk Azië. Hij speelde in die tijd maarliefst 240 keer.

Je zou de muziek die Kim Janssen maakt onder kunnen brengen bij de folk muziek met een licht randje elektronisch. De synths hoor je duidelijk terug en het wordt grootst opgezet in de arrangementen die hij maakt. Een van de mooiste dingen aan de muziek van Kim vindt ik persoonlijk zijn prachtige falsetto stem. Het gaat diep door je heen. Bottle Rockets is een nummer met ene fijne piano die zich prachtig opbouwt. Ballades is Kim dan ook erg goed in.

Youtubelinkje: Kim Janssen – Bottle Rockets

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s