#55 Thank God It´s Friday

Het is tijd om weer een nieuwe rubriek het leven in te gooien. Aangezien het mooie weer zich weer laat zien vond ik het wel tijd om met jullie de meest zomerse, broeierigste en fijnste nummertjes met jullie te delen. En aangezien het vrijdag is jullie een mooie kickstarter geven voor het weekend. Dus zit je nu dit te lezen terwijl je aan het studeren bent of ergens in een kantoor voor je uit zit te staren? Doe je koptelefoon op, zet de volumeknop net even iets harder dan normaal want Thank God It´s Friday met KYKO en het nummer Dive In!

En nee het is niet Kygo maar KYKO. Veel mensen verwarren deze indie artiest met de DJ maar ergens is dat natuurlijk ook niet zo gek. Maar mijn god wat maakt deze man een fantastische muziek. Ik ben hem al een tijdje op het spoor en elke keer als er weer iets nieuws uit komt is het fijn. Swingende indie muziek. Zo is Dive In echt een nummer die je in de auto aanzet richting Zuid Frankrijk of Spanje met het raampje open en go with the flow gaan. Enorm zomers. Daarnaast is Dive in een ontzettend oorworm: het nummer kruipt zachtjes naar binnen en laat het dan voor een tijdje niet meer los.

Scott Verrill, zoals de pas 20 jarige KYKO eigenlijk heet was altijd al bezig met het verkennen en experimenteren van het genre Singer-songwriter. De standaard van de Singer-Songwriter is hij totaal niet. In het Zuiden van London groeide Verrill op met de platen van Paul Simon en Britse bands zoals The Jam. Dit hoor je dan ook sterk terug in de muziek. Het swingende van Paul Simon absoluut. Deze man heeft ontzettend veel geluisterd naar Graceland. Door deze muzikale achtergrond te gebruiken in zijn muziek maakt het een ideale soundtrack voor een zonnige dag zoals deze.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s