#112 Het-midden-in-de-week-liedje

Afbeeldingsresultaat voor skinny living

Jaa het is weer woensdag! We breken de week lekker doormidden. Dus zit je even in een dipje, kijk je naar buiten met de gedachte oké over 2 dagen heb ik weekend? Zet dan even de muziek iets harder, schenk een goede kop koffie in en laat je wegblazen door de muziek van Skinny Living met Let Me in.

Skinny Living is een Engelse band die ontzettend prachtige muziek maakt. De band maakt akoestische soul waarin je de invloeden van Bill Withers & Paolo Nutini sterk terug hoort. Sterkte punten van deze band is dat de producties eigenlijk stuk voor stuk als een huis staan. Ik leerde Skinny Living kennen door het nummer Fade. Dit nummer heb ik echt grijs gedraaid omdat ik het zo makkelijk mee kon zingen. Je hoort hier duidelijk de prachtige stem van zanger Ryan Johnson in terug. De hele band kan eigenlijk fantastisch zingen maar de stem van zanger Ryan Johnson doet bij vlagen denken aan de stem van Ryan Tedder van OneRepublic.

De nieuwe EP van de band heet 6 en het is het volgende succespuntje van deze band. Inmiddels toeren ze er lekker op los in de UK en ook stonden ze afgelopen maand in Nederland. Hoogtepuntje van deze EP is Let Me in. Het is een prachtig stukje muziek. Vooral de clip die erbij zit is echt een pareltje met 2 dansers waarin ze de track in gebarentaal na spelen. Echt een brok in mijn keel toen ik het zag. Ryan Johnson verteld over de track: “It’s about loving someone that has been hurt in the past, encouraging them to drop their guard, understanding why they feel the way they do because you’ve been hurt before too. Having the song interpreted in sign language and dance helps emphasise the emotion and meaning of the words, so you can still feel the song, even if you can’t hear it.”

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s