#121 Het-midden-in-de-week-liedje

 

Dat ik een fan ben van liedjes die als een verhaal verteld worden dat steek ik niet onder banken of stoelen. Ik ben opgegroeid met Bob Dylan & Fleetwood Mac, deze 2 legendes voor mij stonden vaak thuis aan of in de auto naar vakantie. Daarom hou ik ook enorm veel van artiesten die anno 2018 ook dit soort muziek maken. Leo Stannard is zo’n artiest.

Leo Stannard begon al op 9 jarige leeftijd met gitaar spelen en zijn eerste liedje die hij ooit maakte was toen hij 10 jaar oud was. De inmiddels 22 jarige Stannard is geboren en getogen in Leicester. Hij laat zich inspireren door Damien Rice, Paolo Nutini en heeft een typische gitaarroffel (wat live fantastisch is) geïnspireerd door Ben Howard. Zijn gitaarspel wordt op een hele percussieve manier gespeeld. Mooie, gevoelige songs met een verhaal dat is wat Stannard goed maakt. Tijdens live optredens van deze jonge Engelsman kijk je je ogen uit. 2 jaar geleden heb ik hem ook live mogen bewonderen op Festival The Brave, op de achtergrond een ondergaande zon en dan de muziek van Stannard. Het was een mooi moment.

Nu is Leo Stannard terug naar een rustig 2017 met zijn nieuwe single Home. Home is alles wat ik verwachtte van Leo. Een nummer dat gedragen wordt door een heel fijn gitaarloopje en de prachtige stem van Leo Stannard houdt je als luisteraar stevig vast. Zoals de vele nummers van Stannard luister je dit met glimlach of je laat je meeslepen waardoor er een traantje over je wang zijn weg naar beneden vindt. Home verteld het verhaal van een jongen of meisje die terecht komt op een nieuwe plek waar hij of zij nog een plekje moet vinden maar zich toch open moet stellen om het thuis te kunnen noemen. Het is een fantastische comeback te noemen van Stannard. Komend jaar gaat Leo Stannard ook weer optreden en ik verwacht wel een show in Nederland. Hij heeft al bewezen dat er een enorme following in Nederland is voor deze talentvolle singer-songwriter met uitverkochte shows in Bitterzoet en de Melkweg.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s