#123 Het-midden-in-de-week-liedje

Afbeeldingsresultaat voor mt joy

Sinds de komst van artiesten als Mumford And Sons, The Lumineers en Of Monsters And Men is de komst van folkbandjes met een groot bereik en stadionachtige proporties een beetje ingezakt. Tot mijn grote spijt. Want ik hou er ontzettend van. Afgelopen zondag zag ik Vance Joy (ga deze man checken) in de Melkweg en zag hem overwinnen. Uitverkochte zaal en het publiek at uit zijn hand. Een band die deze succes formule ook toepast is Mt.Joy. Ik zou jullie graag willen voorstellen aan een van de fijnste indiefolk bands van dit moment met het prijsnummer Silver Lining.

De leden van Mt. Joy begonnen de band al tijdens High School. Ze zaten bij elkaar op school en ze deelde een grote liefde voor muziek. Toen ze afgestudeerd waren op High School en ze uit elkaar gingen om naar verschillende colleges te gaan stond de band een hele tijd helaas op de tweede plaats. Uiteindelijk kwamen de bandleden toch weer bij elkaar en begonnen ze met schrijven van de muziek die we nu kennen van Mt.Joy. In 2017 hadden ze al een een goed jaar met de single Sheep die terecht kwam in de Spotify Viral en ook op blogs deed de song het goed. Ook bij mij viel de band op, ook omdat Emil Landman een tijdje meegespeeld heeft met deze band.

In Februari kwam het debuutalbum van Mt. Joy uit en dit album staat vol met stampende, prachtige folkliedjes. Grootse refreinen waarmee een publiek heel hard mee kan zingen. Zet een stel fans in een kamer met de band en ik kan je garanderen dat na het concert iedereen alles kan meezingen. Ook Silver Lining staat op dit album, de song die de potentie heeft om te exploderen. Het liedje is er eentje met een tekst waar mensen zich aan kunnen relativeren. Een heftig verhaal wat er op papier is gezet door gitarist en leadzanger Matt Quinn. Het nummer gaat over hoe hij vrienden heeft verloren aan de gevolgen van drugsgebruik en daarbij de chaos die ontstaat na een verlies van vrienden. Het is een open brief naar mensen om te waarschuwen voor de gevolgen van drugs. Silver Lining is een fantastisch stukje songwriting en het liedje geeft goed weer waarom Mt.Joy zo’n grote following heeft op kunnen bouwen in het kleine jaar wat ze bestaan. Laat de uitverkochte zalen maar komen!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s