#126 Easy Sunday

Afbeeldingsresultaat voor hazlett first world problems

Je hebt soms van die artiesten die je dan tegenkomt en hem dan gelijk af zet doordat je weer ergens verder op klikt.Zeker met een doorklikgedrag dat ik heb op YouTube. Maar soms heb je van die artiesten die je vastgrijpen en je niet meer loslaten. Dan is er nergens meer een reden toe om door te klikken. Ik had dat deze week met Hazzlet. Dus daarom stel ik jullie deze week voor aan deze ruwe diamant.

Na jaren het werk achter de schermen te hebben geleverd als ghostwriter voor vele artiesten en als tour muzikant meegereist te hebben over de hele wereld vond Hazlett het wel eens tijd om zelf in de spotlight te gaan staan. En mijn god wat ben ik blij dat hij dit gedaan heeft want het resultaat is een pareltje. De muzikant uit Brisbane heeft een van die stemmen die je eens per jaar tegenkomt. Denk aan Ben Howard, James Vincent Mcmorrow en Rag ‘N’ Bone Man die ook kwamen aanwaaien met een heel uniek stemgeluid en die daarin uit blonken in combinatie met de prachtige muziek die ze maakte. Hazlett heeft een hele eerlijke zangstem, je wilt hem geloven in alles wat deze man zingt. Eerlijk en toch echt prachtig.

First World Problems is een mix van indie en synthpop en dat gemixt met  een hele softie tekst. Zo zingt Hazzlet, “I’m usually not the talking type,I guess I just save it up and I write it down in a song” Nou wat ben ik blij dat hij op deze manier liedjes schrijft. Het liedje voelt heel fijn aan. Alsof je een trui past en dat deze dan echt perfect zit. De stem van Hazzlet maakt het liedje en je droomt verder in de tekst als je even je ogen dicht doet. First World Problems is een van eerste liedjes die hij gedeeld heeft en als dit het niveau is dan kunnen we nog een hele hoop verwachten van deze man uit Brisbane.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s