#127 Het-Midden-in-de-week-liedje

Afbeeldingsresultaat voor tors band

Als ik niet kan slapen dan pak ik mijn Marshall koptelefoon en ga ik rondstruinen op YouTube & Spotify op zoek naar de nieuwste pareltjes of ruwe diamanten. Dit is ook wat er vrijdagnacht gebeurde. Ik lag nog klaarwakker in bed en begon te zoeken naar nieuwe muziek en plots was daar een band, deze band genaamd Tors. Als een soort van Red Bull kickte Tors in. En dan vooral het nummer We Say No. Daarom stel ik jullie vandaag voor aan het verslavende We Say No van Tors.

Tors bestaat uit 3 personen waarvan 2 broers. Matt en Theo vormen de muzikale breinen van deze band uit de UK. Ze begonnen hun carrière vooral achter de schermen. Zo schreven ze voor series de muziek en vooral de muziek die onder de UK hit serie Skins zat was een enorm succes. Ze wonnen er een aantal prijzen voor. Naast dat ze onwijs druk zijn met Tors op dit moment schrijft Matt nog muziek voor, ja echt je leest het goed, Japanse en Koreaanse K pop bands. Fantastisch. Tors is vernoemd naar een aantal rock formaties uit Devon, daar waar Matt en Theo Weedom vandaan komen. Grappig feitje is dat de broers kleinzonen zijn van een beroemde gitarist uit de jaren 60 namelijk Bert Weedom. Schrijver van Play In A Day, een boek waar muzikanten bij zwichten. Om er een paar te noemen Eric Clapton, Paul McCartney & John Lennon. Zeker niet de minste.

We Say No komt van van de debuut EP ‘Wilder Days. Het nummer gaat over een flinke depressie en over de vloedgolf van onzekerheid die daarbij komt kijken. Matt zegt over het nummer: ”As a band we’ve been knocked back enough times that building ourselves back up turns into it’s own little art form, it’s like breathing, you have to get deflated to let the air in again.” Een heftig thema voor een nummer wat onwijs vrolijk in het gehoor ligt. We Say No is een welbekend oorwormpje. Na een paar keer luisteren ben je om. Je hoort de muzikaliteit van de broers en daarnaast is het schrijfwerk van de jongens gericht om hits te kunnen produceren. Komende zomer staan ze op The Great Escape het grootste showcase festival van de UK en kunnen ze laten zien waarom het zo’n talentvolle band is.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s