#128 Easy Sunday

Image result for hein cooper

Zondag is altijd de dag van de fijne momenten. Je bent met familie of je bent met vrienden ergens in een parkje heerlijk aan het genieten van de geluiden die er om je heen worden waargenomen, kinderen die aan het spelen zijn of er is een hond die blaft. Deze fijne momenten in het leven worden altijd omlijst door muziek. Tenminste in mijn geval. Elk moment is een soundtrack. Dit dacht Hein Cooper ook toen hij begon te schrijven van een liedje dat al een paar dagen in mijn kop zit en perfect is voor een zonnige zondagmiddag namelijk Hear My Voice.

Hein Cooper is een singer-songwriter uit Australie. Op dit moment gebeurd er zo ongelofelijk veel in Australie dat het moeilijk is het land los te laten. In elke hoek van Australie zit wel een goede muzikant. Vorige jaar bracht Hein Cooper het album The Art Of Escape uit. Een prachtig album vol met hele mooie liedjes die geproduceerd werd door door de producer van The National. Dan heb je sowieso goud in handen. De hit single van het album heette Rusty en deze single was goed voor goud in Canada & Australie en de single heeft meer dan 500k views op Youtube. Dit viel ook op bij James Bay, die Hein meenam op tour in Australie en tourde met Lucas Graham door Europa en Amerika. Daarnaast had hij een headline tour door Europa die aan alle kanten uit verkocht.

Hein Cooper groeide voor mij uit als een van de verfijnste singer-songwriters uit Australie. Elke song die hij maakte kwam binnen. Ook Hear My Voice is een liedje wat je aan het nadenken zet. In dit nieuwe liedje laat hij zien dat hij niet bang is om zijn stem te laten horen. Het nummer houdt vast aan een hele fijne melodie met de prachtige herkenbare stem van Cooper. Ook het refrein zit al een tijdje vast in mijn koppie. Van die momenten dat je alles wilt uitschreeuwen omdat je iets dwars zit, dan zet ik even dit nummer op en schreeuw ik het uit door mee te zingen. Cooper verteld over de song:
“This song is about my experiences with falsehood, of hiding behind a version of myself that I’ve built up in a fantasy influenced by all the information thrown at us in 2018.” Cooper has explained. “It’s a conversation that I’m having with myself, basically saying: ‘Are you in there? Coz the guy answering the door is an asshole and there’s gotta be someone else I can talk to!”

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: