#131 Het-Midden-In-De-Week-Liedje

Afbeeldingsresultaat voor you me at six

Wat ik heel erg merk is dat het dit jaar de comeback is van verschillende bands en artiesten. Bands zoals Snow Patrol kwam met nieuwe muziek en overwonnen zichzelf met een mega goede plaat en ook Ben Howard maakte een pareltje van een plaat. Voor mij als muziekliefhebber spring ik bij elke nieuwe release van de artiesten waar ik van hou een gat in de lucht en dans ik door de kamer. Ook deze week kwamen er 2 bands met een nieuwe single en aankondiging van een nieuw album namelijk Deaf Havana en You Me At Six. Vooral de laatste band is een er eentje waar ik heel blij van wordt. Een band die in de UK en US onwijs grote following heeft en in Nederland blijft het nog altijd een beetje halverwege steken. Daarom vandaag de aandacht voor You Me At Six met de geweldige nieuwe plaat 3AM.

You Me At Six is een band dat in 2004 opgericht is en grote bekendheid verwierf met hun debuutalbum Take Of Your Colours. Dit album kwam uit in 2008 en won eigenlijk elke prijs die een band kon winnen. In die tijd was You Me At Six nog een fijn pop rock bandje dat in het straatje viel van Paramore, Fall Out Boy, All Time Low en Thirty Seconds To Mars. Ik ken de band ook van deze tijd. Als beginnend muziekliefhebber met een voorliefde voor rock muziek begon ik te luisteren naar You Me At Six en werd weggeblazen door het geluid van You Me At Six. In die tijd luisterde ik ook veel naar vergelijkbare bands zoals Paramore en Fall Out Boy. Op het tweede album Hold Me Down werd ik nog verliefder op deze band aangezien daar Underdog op stond. Het nummer dat ik nog steeds op elk moment kan luisteren. Als ik boos ben, als ik verdrietig ben maar met meest als ik vrolijk ben. Altijd ben ik ze blijven volgen. Het ene album wat minder als de andere maar je hoort de band volwassen worden en je hoort dat hun sound elke keer weer aan het ontwikkelen zijn. Bij het vierde album Cavalier Youth is het toppunt bereikt. Dit album zet You Me At Six definitief op de kaart als een van de grotere punkpop bands van de UK. Met dit album staan ze in uitverkochte zalen en op de grootste festivals En als kers op de taart wordt zelfs een afgeladen Wembley aangedaan. Het vijfde album Night People deed voor mij niet zoveel dus ik was een beetje bang dat ze het niveau niet meer gingen vasthouden maar afgelopen week kwam daar ineens 3AM.

In de afgelopen 14 jaar dat de band bestaat maakte ze vooral catchy pop rock liedjes. Grootste nummers met een hoog meezing gehalte. Liedjes die over gebroken liefdes gingen, angst van het ouder worden en donkere dagen in het leven. Ik durf wel te zeggen dat ze hierin groot zijn geworden. Maar 3AM geeft het de start aan van een begin van verandering. Het nummer opent met synths en een explosie van riffs. Op 3AM neemt You Me At Six afstand van de sound die ze nummer 1 albums en uitverkochte shows gaf. De nieuwe sound is slick en onwijs lekker maar het meest belangrijke is dat het niet meer blijft hangen in 2008. You Me At Six volgt de trend van bands om de pop rock sound helemaal om te gooien. Eerder volgde al pop rock lievelingetjes als Fall Out Boy en Paramore al. Ik denk een goede zet want met deze sound spreekt You Me At Six een groter publiek aan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s