#143 Het-Midden-In-De-Week-Liedje

Afbeeldingsresultaat voor girl in red

Wanneer ik uit mijn raam kijk zie ik een enorm wit landschap voor me. Ik moet zeggen het is adembenemend om te zien. Ik hou van dit soort dagen. Lekker thuis binnen zitten, kachel aan, dekentje over jezelf heen en verder niks te hoeven of moeten. Terwijl ik dit schrijf zit ik er inderdaad ook precies zo bij. Het fijnste van deze dagen is om muziek op te zetten die precies bij zo’n dag past. Op van die knusse dagen zet ik het liefste artiesten op die vanuit hun slaapkamer opereren maar inmiddels zo bekend zijn geworden dat ze veel on the road zijn. Jeremy Zucker, G Flip & dodie zijn goede voorbeelden van dit soort slaapkamer artiesten. Maar vandaag stel ik je voor aan een nieuw talent in deze tak namelijk girl in red.

Eind 2018 stormde Marie Ulven ineens de muziekwereld in. Haar slaapkamer pop is een regelrechte hit. De muziek is heel dragelijk en iedereen kan zich erin vinden. Als je fotos bekijkt van haar kamer dan zie je ook letterlijk alles op gepropt in haar kamer staan. Maar als je dan de kwaliteit van de muziek hoort is dit dan ook extra bijzonder. De muziek van girl in red is warm, zit goed in elkaar en zit vol met liefde. Marie Ulven is net 19 jaar oud en ze studeert muziek in Noorwegen. Het begon allemaal in 2017 en Ulven staat nu de startblokken om de hype van 2019 te worden. De millenials van nu willen het graag simpel houden en dat geeft girl in red dan ook met envoudige indie pop. Naast dat Ulven goede muziek heeft, heeft ze ook een enorm gay fanbase. Want als je goed naar de liedjes luistert gaat het vooral over de liefde voor het vrouwelijke medemens.

Watch you sleep is haar volgende single en het begint met een heel fijn gitaarloopje. Ulven zingt haar slaapliedje voor iemand die ze niet graag los wilt laten. Alles lijkt erop dat watch you sleep een mooi liefdesliedje is maar als we de tekst mogen geloven zou het ook zo over een broer en zus relatie kunnen gaan. Het is aanstekelijk en het is vooral heel lief. Iets wat Ulven heel goed kan. Je wordt er op dagen als deze ook een beetje rozig van. Laten we hopen dat ze in dit tempo liedjes blijft droppen want dan wordt 2019 ene heel erg mooi jaar voor haar.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: