#152 Het-midden-in-de-week-liedje

image

In het begin van mijn ambitie om de grootste muziekblogger van Nederland te worden was ik heel erg gefocust op de talenten die er op YouTube rond liepen. Ik had een eigen radioshow bij de regionale radio en wou graag deze artiesten een platform geven. Dit lukte ook aardig en mensen die luisterde vonden het ook erg leuk dat ik wat onbekende artiesten liet horen. Dit was eigenlijk het begin van mijn liefde om nieuwe artiesten te ontdekken en ze in de schijnwerpers te zetten. Een van die artiesten was Gabrielle Aplin. Afgelopen vrijdag bracht ze haar nieuwe single uit en vandaag staat deze in de spotlight.

Echt een singer-songwriter meisje met een engelachtige stem. Ik was op slag verliefd en mijn puberhartje ging als een malle te keer als ik haar hoorde zingen. Gabrielle is afkomstig uit Bath. In 2013 kwam haar eerste album uit met de single Please Don’t Say You Love Me. Deze track heeft de afgelopen jaren constant op repreat gestaan hier thuis. Echter dankt ze haar bekendheid aan het befaamde kerstliedje van het warenhuis John Lewis. Hier zong ze The Power Of Love en deze plaat belande direct op nummer 1 in de UK en won op alle fronten de kerstrace.

Maar nu is ze terug met een heerlijke zomerse track. De titeltrack is zet je eigenlijk een beetje op het verkeerde been want met een beetje vertrouwen, geduld en het opzuigen van de tekst gaat er toch een beetje de zon schijnen. Liefhebbers van goede popliedjes kunnen hun hart ophalen bij Aplin. Ze verteld over de track: “‘Nothing Really Matters’ is about the battle between the excitement of wanting to open up, and the fear of opening up. I was having one of those days where I questioned the validity and importance of everything around me, and how much time, energy and thought I gave to things that really didn’t matter. It’s about focusing on what’s really important to you.”

Gabrielle Aplin blijft zichzelf constant uitdagen. De sound veranderd stiekem toch elke keer een beetje bij beetje en ik denk dat ze op dit moment aan de top zit qua het ontdekken van zichzelf en haar sound. Aplin gaat gemakkelijk mee met de koningin van dit moment: Sigrid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s